Aquahealing - terapie ve vodě

24.06.2014 23:44
Aqua healing (AH) je forma páce s tělem, která probíhá v teplé vodě. Teplota vody se pohybuje v rozmezí 32-34 stupňů Celsia. AH propojuje techniky Watsu (shiatsu ve vodě), Wata (vodní tanec) a kraniosakrální techniky. Vytváří tak komplexní terapii, která kombinuje jemné, ale velmi účinné uvolňování a protahování svalů, vazů a kloubů. Rovněž se uvolní a protáhne páteř a celá kostra těla. Tělo se tak může nenásilnou formou vrátit do svého přirozeného, zdravého stavu. Ošetření je podpořeno hudbou a tóny, které jsou slyšet i pod vodou.
 

FYZICKÉ účinky:

Uvolňuje a protahuje páteř, snižuje svalové napětí a uvolňuje bolest
Ulevuje kloubům a zvyšuje kloubní pohyblivost
Napomáhá správnému držení těla
Zlepšuje a prohlubuje dýchání
 

PSYCHICKÉ účinky:

Navozuje hlubokou relaxaci těla a mysli
Uvolňuje stres, úzkosti, negativní emoce
Pomáhá navodit důvěru a pocit bezpečí a přenést je do běžného života
Pomáhá pouštět kontrolu a otevřít se pevnému spojení s dalším člověkem
Může tak být podporující terapií pro lidi nesoucí si trauma z dětství
Pomáhá léčit porodní traumata
Pomáhá splynout s proudem, navozuje stav harmonie, radosti a hravosti
 

Terapie má většinou DVĚ FÁZE:

První fáze je nad vodou. Klient je v náruči terapeuta, nadnášen teplou vodou. Může vnímat prohlubování vlastního dechu, zakouší a zvyká si na stav bez tíže, dovoluje nechat se nést. Voda tělo objímá, podporuje a nese, to nám dává možnost s ním pracovat úplně jiným způsobem. Tělo, které je nadnášeno vodou a vedeno terapeutem, se ocitá mimo čas a běžně vnímaný prostor. S narůstající důvěrou se tělo stále více uvolňuje a my zažíváme nové pocity plynutí, odevzdání, tichosti a nehybnosti v pohybu.
 
Pro toho, kdo je připraven jít „do větší hloubky“, následuje druhá fáze. Dostane do ruky kolíček, který si nasadí na nos, a tím dává signál, že je připraven jít pod vodu. Všeobjímající voda nám dává zakusit hloubku vlastní existence, zažíváme bezčasovost a bezpečí, jaké nám dává děloha v prenatálním období. Terapie vyživuje naši duši, uvolňuje kreativitu a osvobozuje naše vnitřní dítě. Upevňuje pocit vnitřní důvěry  v život na velmi hluboké úrovni.
 
 
s pozdravem
Ilona Šťastná







Více fotografií najdete ve fotogalerii Aquahealing.